Dag 01 Amsterdam - San Francisco

Find more about Weather in San Francisco, CA

SFO - San Francisco CA
Verslag:

Vandaag eindelijk weer naar ons geliefde vakantieland, Noord-Amerika!! We vliegen om 09.50 uur naar San Francisco, ons vertrekpunt, en landen als het goed is, al om 11.50 uur op SFO. Dit is zelfs 11.20 uur geworden. De verzorging onderweg was echt heel goed. Veel te drinken en eten en dat eten was nog lekker ook!

Aangezien ik niet echt hard kan lopen door mijn “ziekte”, waren we niet zo snel bij de douane. We kwamen in een enorme rij Chinezen, Japanners en weet ik wat nog meer, terecht. Na een tijdje werden we er gelukkig uitgeplukt. Alle passagiers van vlucht KL0605 mochten naar een drietal douanebeambten. Toen ging het gelukkig wel snel.

Vervolgens de auto ophalen, we kregen een Buick Enclave uit Nevada. Een hele luxe, grote wagen en de koffers gingen er gemakkelijk in. Nadat we bij een tankstation even de tomtom hadden geïnstalleerd, zijn we naar het hotel gereden. We hebben een grote, nette kamer op de derde verdieping. Hier is ook een terras met uitzicht op de Golden Gate Bridge. Dat moet je ruim zien, ligt erg in de verte!

We hebben na een bakkie koffie, een taxi gepakt naar Haight-Ashbury. Je komt hier echt terecht in het hippie tijdperk. Hele aparte winkels, barretjes waar een heerlijke (maar niet heus!!) wietlucht uitkwam en veel aparte figuren en zwervers. Leuk om even rond te kijken. Maar zoals ik al noemde, mijn ziekte (Polyneuropathie = beschadigde zenuwen in handen en voeten) laat niet echt toe dat ik veel loop helaas.

We hebben dus maar weer een bus gepakt naar de Fisherman’s Wharf waar we wat willen eten. Leuk om te zien, en we herkenden toch nog veel dingen van toen we hier in 2006 waren. Wat gegeten en toen weer met een taxi naar het hotel terug gegaan. Na dit verslag gemaakt te hebben en foto’s erbij gezet te hebben, zijn we op één oor gegaan. Morgen weer een dag!!


Bekijk hier de foto's!

9 opmerkingen:

 1. Mooie auto :-D. Zag op fb die rij mensen bij douane. Gelukkig maar dat jullie daar niet in hoefde te blijven staan. Veel plezier weer :-). Gr. Lia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De Buick is erg compleet en heel erg ruim, van alle gemakken voorzien. Dat moet vast gaan lukken de komende weken, meer foto's volgen nog. De rij bij de douane was nog maar een klein stukje wat je op de foto zag, de lange rij stond om de hoek en daar hebben wij helaas toch nog een tijdje in moeten staan. Groetjes MoWi.

   Verwijderen
 2. Hoi Mowi, Wij kennen dat gevoel, voor ons is het ook het favoriete vakantieland, zijn er al vaak geweest en hebben ook al veel gezien o.a. Gary Turner met zijn mooie gasstation.
  Het is allemaal herkenbaar wat jullie schrijven, in de wijk Haight-Ashbury zijn wij nog nooit geweest, zullen het onthouden.
  Veel plezier en tot het volgende verslag, groetjes Mibo ( Mia en Bob )

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Willem en Monique,

  Jullie zijn weer veilig geland in jullie favoriete vakantieland, het feest kan dus beginnen!
  Een aantal foto's zijn erg herkenbaar van onze Route 66 expeditie (met uitstapjes) in 2011.
  Hopelijk bezorgt je "ziekte" je niet al te veel lichamelijk ongemak en valt er met de beperking(en), die dat met zich meebrengt, om te gaan zodat er binnen je actieradius nog veel te genieten overblijft.
  (Geertje kan daar over meepraten). Wij wensen jullie nogmaals een heel fijne vakantie toe en zullen jullie uiteraard op de voet volgen.

  Geniet ze !

  Groetjes,
  Cees en Geertje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi Guys,
  Zo'n eerste dag is altijd weer ff vermoeiend !
  Haight-Ashbury is een erg leuke wijk om rond te kijken.
  Ook de auto is weer geweldig. Dus genieten maar.

  Grtjzzz Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Cees, Monique heeft die "ziekte". Het probleem zit vooral in de voeten, dus geen grote afstanden lopen. Wij gaan ons gewoon als Amerikanen gedragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De tour is dus begonnen :-) Ik ken het alleen van de verhalen van mijn ex, maar ik weet zeker dat jullie gaan genieten daar. Gaan jullie ook naar Ceasar's Palace, het casino, daar heb ik nog steeds een verguld spiegeltje van in mijn tas, schijnt erg mooi en luxe te zijn. En Monique, kalmpjes aan hè :-) Heel veel plezier daar, en ik volg jullie. Dikke knuff voor allebei xx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Weer veel bekend voorkomende shots maar de 2 foto's met de 2 reigers en de pelikaan zijn echt Super ! Complimenten !
  Ik heb me helemaal suf gesjouwd op Alcatraz om toch maar vooral niets te missen. Helaas is veel afgesloten en dus niet toegankelijk. Later kwam ik erachter dat ik helemaal vergeten was om de vuurtoren te beklimmen! Van daaruit moet je 'n geweldig overzicht hebben. Ben nu al benieuwd naar het volgende relaas van jullie prachtige reis. Zijn zelf pas thuis van het berijden van o.a. Route Napoleon & de Franse Route 66 (RN 7). Toch veel overeenkomst m.b.t. verlaten/vervallen gebouwen/restaurant's/garages etc. etc. Marc en Thea N. zullen dat beamen.
  Tot hoors/mails.
  Groetjes, Cees en Geertje

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een gave wijk lijkt me dat zeg, Haight-Ashbury,ziet er erg leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen