Dag 21 Los Angeles

Find more about Weather in Los Angeles, CA

Walk of Fame, Los Angeles CA

Verslag:
Vanochtend zijn we niet zo vroeg opgestaan, eerst koffie gedronken, ons gereed gemaakt en toen op pad om ergens iets van een ontbijt te scoren. Is gelukt en daarna zijn we naar Hollywood Blvd. gereden. Auto in een parkeergarage gezet want vandaag laten we ons door een grote auto (een convertible) met chauffeur door Los Angeles rondrijden. We moeten een stukje lopen naar het Chinese Theater waar we hebben afgesproken. We lopen dan al over de “Walk of Fame”, toch wel gaaf om dit gezien te hebben, al die sterren met de namen van beroemdheden.

We stappen in en de tour begint! We komen langs allerlei gebouwen, studio’s, restaurants, bekende straten, en telkens wordt er verteld welke sterren hier iets mee te maken hadden of hun carrières hier waren begonnen. Zo kwamen we op een gegeven moment langs een restaurant waar kipgerechten werden geserveerd en we hoorden dat Bratt Pitt hier ooit in een kippenpak reclame voor heeft lopen maken voor hij bekend werd. Grappig om te horen! Bij de winkels op o.a. Sunset Blvd en Rodeo Drive, werd ook verteld welke sterren hier graag hun aankopen doen, Gucci, Prada, Ralph Lauren, op de Rodeo Drive zag je alleen maar van dit soort zaken. Geen straat waar wij normaal onze kleding gaan kopen!

Bij Ocean Blvd. hebben we in het Palissades Park nog even foto’s gemaakt van de plaquette van Will Rogers die het officiële einde aangeeft van de Route 66. De Route 66 wordt ook wel de Will Rogers Highway genoemd. Op de plaquette is de volgende tekst te lezen: "Will Rogers Highway, dedicated 1952 to Will Rogers, Humorist, World Traveler, Good Neighbor. This Main Street of America, Highway 66 was the first road he traveled in a career that led him straight to the hearts of his countrymen”.

Bij de Farmers Market hebben we een langere stop ingelast. Na een beetje rond gekeken te hebben, zijn we gaan eten bij de Cheesecake Factory. Weet nog dat toen we voor het eerst deze zaak zagen jaren geleden, dat we dachten dat je hier taart kon eten en niet meer. Je kunt hier echter van alles eten, van hamburgers tot steaks. Echter, cheesecake, de beroemde Amerikaanse taart, kun je hier ook in allerlei varianten eten. Lekker gegeten al was het hier wel erg rumoerig en druk.

We zijn daarna naar Hollywood Blvd teruggegaan en hebben hier nog een beetje rond gekeken. Ook hier was het ontzettend druk! Er liepen veel verklede figuren rond waarmee je op de foto kon. We zagen o.a. Michael Jackson, figuren uit Pirates of the Caribbean, figuren uit Star Wars, Mickey Mouse, Spiderman en ga zo maar door. Natuurlijk kon je niet voor niets met hun op de foto! Wij houden het nu even voor gezien en gaan terug naar ons hotel. We hebben vandaag een goede indruk gekregen van de op één na grootste stad van Amerika (alleen New York is groter).Bekijk hier de foto's!

3 opmerkingen:

 1. Luxe hoor, je laten rijden :-). Die tram vind ik gaaf. Maar jullie geen koffer vol prada ed dus nu ? haha.

  Weet niet of jullie nog meer gaan plaatsen. Anders bij deze alvast een goede reis naar huis. Als ik me niet vergis vliegen jullie ergens vanavond (ned tijd) en zijn dan dinsdag ochtend terug.

  Gr. Lia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik geloof dat we niets hebben gekocht in LA, en er zaten nog veel meer mensen bij ons in die convertible hahaha...
   We zijn nu bezig met het verslag van vandaag, Disney World. Het is hier nu 22.19 uur, alles voor de terugreis in orde maken en dan nog even slapen... Morgen om 13.55 uur plaatselijke tijd vliegen wij. Dinsdagmorgen om een uur of 9 landen wij op Schiphol.

   Verwijderen
 2. Heel wat anders dan die natuur foto's, toch meer mijn ding, veel te veel mensen hier. Maar leuk om te zien voor jullie denk ik :-) Hele goede reis terug en tot snel. Knuffel Niek en Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen