Dag 11 Lone Pine

Find more about Weather in Lone Pine, CA

Alabama Hills, CA

Verslag:
Vandaag een rustige dag, we gaan Lone Pine en omgeving een beetje bekijken en in ieder geval naar de Alabama Hills. Deze heuvels zijn op een gegeven moment ontdekt door Hollywood en er zijn heel wat films opgenomen en ook in series als Rawhide zijn ze te zien. Maar eerst een heerlijk hot breakfast! En dat was ook echt lekker, er waren o.a. omeletjes, pancakes en toast. Een goede start van de dag en we gingen dan ook voldaan op pad.

We hadden gisteren al gezien waar de Whitney Portal Road was, die gaat helemaal door tot vlakbij Mount Whitney en ook naar de Alabama Hills. We rijden eerst deze weg helemaal af en dat is al heel mooi. Je gaat echt flink omhoog en aan het einde is een parkeerplaats en er is dan een mooi zicht op Mount Whitney. Dit is de hoogste berg van de 48 aaneengesloten staten van de USA. De berg is 4.418 meter hoog en onderdeel van Sequoia National Park. Er is een trail zodat je er echt naar toe kan maar die slaan we maar even over! Er is ook een mooie waterval die uitkomt in een heel rotsig watertje. Er vliegen allemaal prachtige, grote vlinders rond maar helaas gaan ze niet even ergens zitten dus geen foto’s van kunnen maken!

Je moet dezelfde weg weer terug en je hebt dan een heel goed uitzicht op de Alabama Hills. We rijden hier aangekomen de Movie Road op, het is een onverharde weg maar zeer goed te rijden. Er zijn ook diverse zijweggetjes die je dieper de heuvels invoeren en die pakken we bijna allemaal. Het is een wonderlijk rotslandschap, je ziet hier een opeenstapeling van gladde, ronde rotsen die miljoenen jaren oud zijn. Water- en winderosie hebben in combinatie met de schurende werking van zand gezorgd voor de vreemde vormen van de rotsen. Er zijn ook diverse arches te zien. We hebben hier echt enorm lopen genieten! De kartelige, hoge pieken van de Sierra Nevada op de achtergrond en de strak blauwe lucht die er vandaag was, vormden trouwens een mooi en scherp contrast met de Alabama Hills.

Terug in Lone Pine hebben we eerst bij een aantal kleine winkeltjes gekeken, één met Western kleding en aanverwante artikelen en een souvenir winkel. Toen wat te drinken gehaald bij een saloon en lekker buiten op een bankje opgedronken. Door al dat stof van de Alabama Hills hadden we vreselijke dorst gekregen! We hebben wat gegeten bij de McDonalds en zijn daarna naar een meer gereden wat we van bovenaf hadden gezien. Heerlijk rustig daar en even zitten genieten van een paar rond cirkelende roofvogels en een vogel die lekker aan het badderen was in het meer!

We hadden vlakbij ons motel een film museum gezien en besloten om dat te gaan bekijken. Het was echt een leuk museum, heel sfeervol! Er hingen heel veel filmposters, er waren vitrines met attributen uit films, er stonden een paar huifkarren en oude auto’s en er was kleding te zien die gedragen was door sterren als Audrey Hepburn en John Wayne. Dit museum was ook zeker de moeite waard. En we sloten deze dag af met een heerlijke Filet Mignon bij Seasons! Morgen naar Death Valley waar het ongetwijfeld nog warmer is dan hier (38 graden).


Bekijk hier de foto's!

9 opmerkingen:

 1. Het ziet er op deze foto's wel warm uit! warm en verlaten..... Maar wel heel erg mooi.

  Groeten,

  Lucia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier zijn wij nog nooit geweest, maar aan de foto's te zien zeker de moeite waard !!!
  Groetjes MiBo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij zijn daar ongeveer een halve dag geweest en geen mens tegen gekomen, heerlijk. Niet veel kunnen lopen door de problemen met de voeten van Monique, maar toch... Wat was het mooi daar, droog en warm en later een stukje waar het helemaal groen was!

   Verwijderen
 3. Wat een prachtig gebied! Leuk om te zien, hier gaan we zeker ook een kijkje nemen. Veel succes in de hitte aankomend weekend ;-)

  Groetjes Kelly

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We gaan proberen om komend weekend koel door te komen!

   Verwijderen
 4. Ps. Hoera, op de computer blijk ik dan toch te kunnen reageren op jullie blog! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. leuk dat museum. Vooral ook die geveltjes. lijkt wel standbouw. maar dan heel mooi gedaan. Oude tijden willem.
  Veel plezier nog.
  Michiel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Michiel we hebben gebouwen gezien waarbij het echt op standbouw leek, alleen zou een standbouwer zich dan toch nog schamen!

   Verwijderen