Dag 06 Redding - Susanville

Find more about Weather in Chester, CA

Lassen Volcanic National Park, CA

Verslag:
Het is vanmorgen al aardig warm in Redding, 27 graden! Eerst boodschappen gedaan bij Safeway en toen op pad. We rijden vandaag een weg die dwars door Lassen Volcanic National Park loopt en de geplande eindbestemming is Chester. Maar eerst komen we door Shingletown, Hier is de grootste Totem Pole van Noord Amerika te vinden. Deze is gemaakt door John Welch, volledig uitgesneden uit een 340 jaar oude Sugar Pine. De Totem Pole is ruim 18 meter hoog. Het is een waar kunstwerk! We zagen ook een marktje en hebben hier even gekeken maar het waren voornamelijk boeken. Wij dachten eerst dat het een yard sale was en daar kan je soms best leuke dingen weghalen.

We zijn al lekker vroeg in Lassen Volcanic, een National Park sinds 1916. Het is hier een stukje kouder, 16 graden, we zitten ook al aardig hoog. We gaan eerst naar het Visitor Center en kijken een film over het park. Wat informatie over het park: het meest in het oog springende kenmerk in het park is de Lassen Peak, een 3181 meter hoge kegelvulkaan en de meest zuidelijke vulkaan in het Cascadegebergte. Door een reeks uitbarstingen van 1914 tot en met 1921, veranderde het landschap drastisch. Het gebied rondom Lassen kent vele actieve, borrelende slikbronnen, stinkende fumaroles en kokende geisers. Lassen Volcanic National Park is een van de weinige plaatsen ter wereld waar alle vier types vulkanen worden aangetroffen: de lavakoepel, schildvulkaan, slakkenkegel en stratovulkaan. Ze houden alle activiteit van de vulkanen heel goed in de gaten want een nieuwe uitbarsting is niet uitgesloten!

We rijden vervolgens het park in, de weg slingert door het park en is 30 mijl lang. We stoppen bij allerlei punten maar het enige wat je hier kunt doen is hiken en dat gaat nu even niet. Maar we komen niets te kort, het is een prachtige weg en we blijven flink stijgen. We zitten net na de middag op 8511 ft (2594 m) hoog en het is nog maar 11 graden! We zitten nu ook midden in de sneeuw. Hier hebben we heel goed zicht op Lassen Peak. We komen nog langs een aantal meren, het water heeft een schitterende blauwe kleur. We dalen nu weer flink. Als laatste komen we langs een gebied waar je gelijk de lavalucht rook. Ze zijn hier aardig aan het werk om het beter toegankelijk te maken voor publiek maar daardoor zien we nu niet veel. Een enkele borrelde en stinkende modderpoel en hier en daar wat damp van putten waar je niet bij kon komen. Maar al met al was het een leuk park.

We komen in Chester aan en zien al gelijk dat dit niet echt een grote plaats is, zien wel een aantal hotels maar geen echte restaurants. Het is nog vroeg dus we besluiten om door te rijden naar Susanville wat een grotere plaats is en via de tomtom zagen we dat daar veel meer hotels zaten. We nemen een kamer in het Best Western Trailside Inn, geweldige kamer. Alles ziet er als nieuw uit, ook het sanitair. Toch een heel verschil met Americas Best Value Inn waar we gister zaten, was ook niet slecht hoor maar sanitair was oud evenals het meubilair. Even bij de Walmart die aan de overkant lag, lopen snuffelen en daarna bij een Mexicaan gegeten. We sluiten deze dag weer voldaan af!Bekijk hier de foto's!

6 opmerkingen:

 1. Van 27 graden naar sneeuw in 1 dag hoe gaaf is dat. Denise is onder de indruk van de totem pole. Zag de foto van Willem bij de totem en riep `Willem is groot en bij die totem zo klein` haha.
  Gr Lia Eric Denise

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi MoWi,leuk om jullie verslagen te lezen, Lassen Vulcanic Nat. Park zijn wij nog nooit geweest maar ziet er op de foto's prachtig uit,lijkt een beetje op Yellowstone. Heerlijk hé s'avonds even snuffelen bij de Walmart. Geniet maar lekker verder, wij genieten met jullie mee, veel plezier !! Groetjes MiBo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Willem & Monique,
  Wat een desolaat landschap !!! Op 't filmpje dat jullie erbij geplaatst hebben (knap hoe jullie dat iedere dag weer doen/gedaan hebben, mijn Complimenten hoor!) valt regelmatig het woord "Hell", nou daar kan ik me iets bij voorstellen. Toch maar zorgen dat ik daar niet heen hoef te gaan als 't zover is.

  De overgang naar sneeuw is natuurlijk ook apart, toen wij recent naar de Midd. Zee reden zag je op de toppen van de Alpen ook nog sneeuw liggen. Death Valley zal als jullie daar komen ook weer voor een totaal verschillend beeld zorgen. Marc en Thea N. zijn als het goed is vandaag met de cabrio naar Frankrijk afgereisd om ook o.a. de Route Napoleon te berijden. Zelf ben ik nog bezig met het voorbereiden van Cars and Stripes dat dit jaar op zondag 30 juni 2013 verreden wordt.Nou dat was 't weer voor nu.
  Groetjes uit Nijmegen waar vandaag Bruce Springsteen optreedt.
  Tot 't volgende bericht,
  Cees en Geertje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In Death Valley is het nu rond de 30 graden Cees, de vorige keer dat wij er waren was het 53 graden! Weet jij dat Dries nu ook met een groep motorrijders de Route 66 aan het rijden is. Succes met de voorbereidingen!

   Verwijderen
 4. Wow dat filmpje van Lassen park zet een lekker sfeertje neer zeg. Schitterend om te zien,zeker ook met die sneeuw erbij. En een errug mooi plaatje van het autootje Willem!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie foto's weer en serieuze totempaal :-) Leuk die overgangen in natuur en vooral temperatuur. Geniet lekker verder jullie twee. Dikke knuffel van Niek en Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen