Dag 05 Eureka - Redding

Find more about Weather in Redding, CA

The Sundial Bridge at Turtle Bay, Redding CA

Verslag:
Vanmorgen eerst een beetje rondgekeken in Eureka, een plaats met een leuke ‘Old Town’. Er staan veel Victoriaanse huizen waarvan Carson Mansion de meest bekende is. Het is wellicht het meest spectaculaire Victoriaanse huis in de VS, gebouwd tussen 1884-1886. Er tegenover stond nog een hele mooie, de Pink Lady, die vonden wij allebei echt gaaf. We zien wel veel zwervers in Eureka, blijft toch triest om te zien. Je ziet ze in prullenbakken graven naar wat te eten of zo, maar ja….we kunnen er ook niets aan doen!

Weg van de kust vandaag! We rijden naar Redding waar we willen overnachten. Maar eerst nog een klein stukje langs de Pacific Ocean en dan bij Arcata de bergen in. Het is weer een schitterende weg, heel veel groen en lekker rustig. In Willow Creek is het ‘Bigfoot Museum’, we gaan hier kijken al geloven wij niet dat ze bestaan! Heel klein museum waar naast allerlei attributen uit het mijnbouw verleden van de plaats een ruimte is waar artikelen uit bladen en voetafdrukken van sasquatch te zien zijn. Er staat ook een tv waar een film getoond wordt van iemand die ooit een sasquatch gezien heeft. Je ziet inderdaad iets groots lopen maar toch, we geloven het niet!

Verder komen we, wat wij altijd leuk vinden, nog een ghost town tegen, Helena. Er staan maar een handjevol huizen dus nooit een drukke boel geweest. In Weaversville hebben we een beetje rondgelopen, bij een antiekzaakje gekeken en ja….een beadstore! Is een groot woord want ze verkochten van alles maar ook wat kralen en attributen om sieraden te maken. Zag niet echt bijzondere dingen, alleen een boekje gekocht.

We komen laat in de middag aan in Redding en gaan als eerste op zoek naar een motel. Een kamer gevonden in de Ponderosa Inn, weer van Americas Best Value Inn. Wat ouder maar prima kamer. Vervolgens gaan we naar het Turtle Bay Exploration Park waar een hele aparte brug is te zien. De Sundial Bridge is een tuibrug voor fietsers en voetgangers over de Sacramento River. De brug is ontworpen door de Spaanse architect Santiago Calatrava en werd op 4 juli 2004 (op Independence Day) geopend. De brug verbindt de twee delen van het Turtle Bay Exploration Park, een museumcomplex met onder meer een botanische tuin. Echt een hele mooie en aparte brug om te zien!

Het is weer tijd om te eten en we gaan op zoek naar een restaurant maar na een paar mislukte pogingen (rare zaken of niet te vinden), hadden we zo iets van, we hebben eigenlijk helemaal niet zo veel trek! We zijn naar een supermarkt gegaan en hebben allemaal lekkere dingen gehaald en hebben lekker zitten eten op onze kamer. Af en toe even buiten gezeten, was nu heerlijk buiten. Vandaag was het even schrikken, was ineens over de 30 graden! Best warm na die dagen langs de kust met 15 à 16 graden!


Bekijk hier de foto's!

11 opmerkingen:

 1. O die huizen. vooral die roze. Ik wil er zo wonen :-). Lekker dat t wat warmer is. Hier begint de eerste dag van de officiele zomer met zeikregen.
  Met de M-etjes gaat t goed.

  Gr. Lia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Verf de flat gewoon roze dan is het begin er tenminste...

   Verwijderen
  2. Ja goed plan. begin bij jullie voordeur haha

   Verwijderen
 2. Zo die huizen zeg,echt geweldig!
  Haha mooi is dat he, ben je druk op zoek naar een restaurant terwijl je eigenlijk helemaal geen honger hebt! Hoe bedoel je gewoonte dieren..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Daaro !
  Dat het warmer wordt is voor mij geen verrassing ! Ik had in een voorgaand bericht al aangegeven dat ik dat aan Pelleboer had verzocht ervan uitgaande dat dat voor Monique hopelijk tot minder klachten leidt.
  De huizen zijn inderdaad heel apart, het heeft (ook destijds) wat mogen kosten ! De zwerver lijkt zelf ook wel 'n beetje op 'n Bigfoot, in ieder geval 'n BigBelly. De brug is ook zeer bijzonder, een architectonisch hoogstandje. Jullie zien wel zaken die je hier niet zo gauw ziet. Dus ga lekker door met genieten.
  Groetjes,
  Cees en Geertje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi hoi,
  Gaaf he die huizen in Eureka ? Wij hebben daar een paar jaar geleden ook erg van genoten.
  Ook leuk dat jullie al in een Beadstore zijn geweest.
  Leuke foto's, mooie blauwe lucht !
  Met het weer gaat het dan ook goed denk ik.

  Hier is het weer een stuk minder, vandaag de langste dag en het komt met bakken naar beneden.
  Eind van de middag komen Willem Alexander & Maxima hier ff een krap half uurtje buurten. Hopelijk is het dan droog !
  BeantwoordenVerwijderen
 5. Niet zo bijdehand van Alexander en Maxima om nu te komen, ik had een mailtje gestuurd dat wij er niet zouden zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige foto's weer van vandaag en gister, vooral die schitterende huizen, komen zo regelrecht uit een sprookje lijkt het wel. Je ziet vaak in Amerikaanse series dit soort huizen voorbij komen.
  En wat een prachtige foto van de Sacramento River, zo blauw lijkt ie door de mooie blauwe lucht. Je zal toch zo'n enge Bigfoot tegenkomen hahaha, al lijkt me dat wat onwaarschijnlijk, maar ik zal er eens wat over gaan goog-len :-) Hoe gaat het met Monique nu, doet de warmte haar een beetje goed? Hoop dat het allemaal niet té vermoeiend en pijnlijk voor haar is!?
  Nog een fijne dag verder, en morgen weer kijken, leuk hoor, zo zie ik ook nog eens iets van de wereld :-) xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Monique is aan het eind van de dag steeds kapot (eind van de middag eigenlijk)We lopen niet erg veel maar toch heeft ze er in de loop van de dag heel veel last van. Koud of warm maakt volgens mij niet zoveel uit.

  BeantwoordenVerwijderen