Dag 03 San Francisco - Fort Brag


Find more about Weather in Fort Bragg, CA

Glass Beach, Fort Bragg CA

Verslag:
We rijden vandaag naar Fort Brag via de kustweg, de US-1 maar we komen eerst over de beroemde Golden Gate Bridge. Gisteren hebben we al foto’s gemaakt maar toen was er wel aardig wat bewolking en was de brug niet helemaal te zien. Nu was er geen wolkje te zien en was de Golden Gate in haar volle glorie te bewonderen! Vanaf twee verschillende plekken hebben we mooie plaatjes kunnen schieten.

De US-1 is een tweebaansweg die langs de Pacific Ocean loopt. Het is een prachtige weg die zich al kronkelend een weg baant door schitterende landschappen. We komen door duinen, berglandschappen, bossen, kleine steden….wij vinden dit wel wat!! Het is ook lekker rustig, je komt niet veel verkeer tegen. Je komt eerst door een hele groene strook waar je langs moerasachtige grond rijdt waar heel veel watervogels te zien zijn zoals witte reigers,

Voorbij Bodega Bay kom je dichter langs de kust te rijden maar ook hier is het nog klimmen en dalen. De kust is erg rotsachtig maar er zijn hier en daar wel strandjes. Veel zijn niet te bereiken of je moet een flinke klim maken. Bij Muir Woods kon je er wel redelijk makkelijk opkomen wat we ook even gedaan hebben. Het is nog wel fris en er staat een stevige wind maar het is toch even lekker. De lucht was eigenlijk de hele dag prachtig blauw maar nabij Bodega Bay veranderde dit. Het was echt heel grauw en grijs. Na een tijdje veranderde dit wel weer want dan was het toch wel een stuk lekkerder en zag alles er veel leuker uit.

We hebben bij Sea Ranch nog een hele aparte kapel bekeken. Hadden we al op internet gezien en het was ook echt een heel kunstig gebouwd kapelletje. Bij een paar plaatsjes verder was ‘Jurassic Park’. Iemand vond het leuk om dinosaurussen te maken van staalplaat. Ze zagen er echt heel goed uit! Nog regelmatig gestopt bij mooie uitzichtpunten die er genoeg waren.

In Fort Brag was een grote keuze aan hotels, we hebben een kamer in een Best Western genomen. Heel mooi en groot met een patio met uitzicht op de Pacific Ocean, wat wil je nou nog meer. Heerlijk gegeten bij een restaurant wat ook uitzicht had op de oceaan. Onder het eten de zon in de zee zien zakken en een stroomstoring meegemaakt. De computer was uitgevallen en alles werd daardoor geregeld. Gelukkig konden we contant betalen want met een creditcard ging ook niet. Was weer een heerlijke dag vandaag alleen de temperatuur zou nog iets omhoog mogen (tussen de 15 en 17 graden vandaag).

NB: Glass Beach gaan we morgen bekijken!Bekijk hier de foto's!

3 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige foto's maken jullie toch altijd! Om jaloers op te zijn.
  Heel veel plezier,

  Lucia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Willem & Monique,
  Ik heb aan Pelleboer gevraagd om er voor te zorgen dat er in Californië 'n paar graadjes bij komen!
  Dat is dus opgelost. Hebben jullie niet overwogen om in Muir Woods de Redwoods te gaan bekijken?
  Wij hebben dat toen wel gedaan, niet al te veel lopen en toch veel grote bomen te zien. Glass Beach lijkt me ook apart, en het dumpgedrag kennen we helaas wel. Kun je toch niet snappen dat ze complete auto's in zee kiepten? Schijnbaar dacht men vroeger niet na over de gevolgen voor de generaties erna.
  Maar niet al te veel filosoferen op vakantie! Genieten ! Dus wachten we vol spanning op het volgende relaas.
  Groetjes,
  Cees en Geertje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gek eigenlijk, dat jullie nog een hele middag en avond voor je hebben, en ik zo naar bed ga :-)
  Weer wat mooie foto's gemaakt, en een strakke blauwe lucht, het is net "niet echt", en wat die temperatuur betreft, het is hier vandaag en gisteren dik boven de 30 graden geweest en erg benauwd, wordt je niet blij van, dus jullie kunnen wel een paar graadjes krijgen hoor :-)
  Glass Beach staat op de planning, en wat die mooie glazen steentjes betreft, zou ik er wat van meenemen (als dat mag) voor thuis, is heel decoratief voor in een mooie glazen bloemenvaas.
  Veel plezier, en groetjes maar weer xx

  BeantwoordenVerwijderen