Dag 04 Fort Bragg - Eureka

Find more about Weather in Eureka, CA

Avenue of the Giants, CA


Verslag:
Na een ontbijtje gaan we eerst kijken of we Glass Beach kunnen bereiken. Glass Beach is een strand in het MacKerricher State Park. Glass Beach is ontstaan door het jarenlange storten van afval op een deel van de kuststrook ten noorden van het dorp. Door de jaren heen heeft men meermalen getracht het terrein op te ruimen. In de decennia na 1967 reinigden de beukende golven het strand. Het weggegooide glas verweerde tot kleine, gladde, gekleurde snuisterijen. We zitten er vlak bij hoorden we van de receptioniste. Zij vertelde ons ook dat er helaas niet veel meer van over is. Voordat het een State Park werd hebben locals en toeristen jarenlang het strand geplunderd. Locals gingen met tassen vol weg, leuk voor in achtertuin! Ook werd het glas gebruikt om sieraden van te maken die dan weer verkocht werden aan toeristen. Ze had zelf ook een potje staan met stukjes en ik kreeg er één van haar! We konden het goed bereiken en inderdaad was er nog maar weinig te zien, alleen allemaal kleine stukjes. En hoewel het niet mag, zijn er wel een paar stukjes in mijn tas terecht gekomen!! Maar we zagen ook mensen met zeven zitten om glas te vinden dus we schaamden ons niet.

Verder langs de kust door allerlei kleine plaatsjes, nog een keer een strandje op….heerlijk! Even voorbij Inglewood kwamen we op “the long and winding road”, een weg van 22 mijl die zich al kronkelend een weg baande naar Garberville. Een schitterende weg door de bergen en we kregen nog een bonus ook! We zagen ineens een klein hertje langs de kant van de weg staan, helemaal geweldig. Stond lekker te grazen maar we konden niet dichtbij komen, vluchtte gelijk weg! Bij Legett nog naar de World famous drive thru tree geweest. Een enorme Coast Redwood, Chandelier Tree, van 315 ft hoog en met een doorsnede van 21 ft. Willem reed er doorheen en ik heb foto’s gemaakt. Hij vond het wel eng en dat kan ik me voorstellen, maar ging helemaal goed. Verderop was zo’n Coast Redwood waar zelfs een huis in was, maar was helaas niet van binnen te bekijken.

Bij Garberville pakken we de ‘Avenue of the Giants’. Deze weg doorkruist het Humboldt Redwoods State Park van noord naar zuid over een afstand van 32 mijl. Je ziet hier diverse prachtige bossen met immens grote Coast Redwoods. Op sommige plaatsen staan de bomen zo dicht bij elkaar, dat het zonlicht er haast niet doorheen komt! We hebben onze ogen uitgekeken hier, wat een enorme bomen zijn dat zeg! Er waren er bij waar je in kon gaan staan, waren helemaal uitgesleten. Ook als je stammen zag liggen, was het geweldig om te zien hoe groot die waren. Daar kan je aardig wat planken uithalen!

We willen overnachten in Eureka maar het viel nog niet mee om daar een hotel/motel te vinden! Of het was vol of het was hartstikke duur! Uiteindelijk een kamer gevonden in een Americas Best Value Inn voor een hele goede prijs. Grote, nette kamer en weer lekker beneden. We zijn gaan eten bij Applebees. Was goed maar er ging wel iets fout. We zaten ons voorgerecht nog te eten en toen wou ze ons hoofdgerecht al neerzetten! Beetje vreemd en we herinnerden ons ineens dat dat een aantal jaar geleden ook gebeurt was! Voortaan maar geen voorgerecht meer nemen bij Applebees want dat schijnt maar niet goed te kunnen gaan. Maar zoals ik al zei, wel lekker gegeten! Weer veel gezien vandaag, we gaan weer voldaan slapen!Bekijk hier de foto's!

12 opmerkingen:

 1. Net al jullie verslagen van dag 1 t/m 4 door genomen. Leuk van vooral san francisco. herken er veel van. Tot nu toe al een mooie indrukwekkende reis. mooie foto's weer. Alleen de foto's van dag 4 kwamen bij mij niet door.
  Ik blijf jullie volgen. veel plezier nog.
  groet Michiel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Michiel, dat werkte bij mij (Cees) ook niet maar ik kreeg wel 'n pagina te zien waarop 2 Linken stonden en als je Dodge52 Albums aanklikte dat kom je er alsnog, dus geen probleem!

  Willem & Monique, jullie hebben al heel veel gezien en gedaan en hebben gelukkig nog best veel voor de boeg. Erg leuk vooruitzicht toch !

  Monique, ik hoop van harte dat je 't kunt volhouden want zo'n actieve vakantie kost best veel energie !
  Dus.............hang on, zoals de Amerikanen zeggen !

  Groetjes,
  Cees en Geertje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi zussie en zwager, leuk na het thuiskomen van onze vakantie nu even de tijd genomen om alle dagen te lezen en de foto's te kijken. Wat hebben jullie al weer veel gezien, echt mooi. Wij hebben ook de foto's van dag 4 gezien via de link dodge52 album.
  Geniet van alles wat nog komen gaat veel plezier en wij blijven lezen :-)

  Dikke knuffel van Niek en Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 4. We hebben hier wat problemen met het internet (wel-niet-wel...) Ik hoop dat we de problemen in het volgende motel kunnen oplossen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kwam er net achter dat je op de tekst "bekijk hier de foto's" moet klikken en niet op het fototoestel. Ik ga proberen dit te verhelpen. (Willem)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klopt Willem. dan zie je de foto s wel :-).
  Prachtige foto s en kan me voorstellen dat het rijden door de boom een beetje eng was. Krapjes. Zie zowaar meerdere foto s met jullie zelf voorbij komen. Toch leuk haha.
  Gr. Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo dat zijn flinke knapen die bomen! En dat past idd maar net met dat boodschappenauto'tje van jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi hoi,

  Is wel erg krap in die boom. Het is wel een erg leuke foto geworden.
  Jammer dat er van glass op the beach niet zoveel over was. Dat heb je met toeristen, die willen alles meenemen.
  Trouwens, ff over de foto's, er staan dit jaar wel erg veel toeschouwers op...... !
  Grtjzzz Hennie

  BeantwoordenVerwijderen