Dag 16 Las Vegas - Needles

Find more about Weather in Needles, CA

Needles, CA

Verslag:
Het was leuk Las Vegas maar wij vinden toch allebei die grote hotels eigenlijk niets! Géén koffie op de kamer dus naar beneden om koffie en wat te eten te halen. Weer naar de kamer, ontbijten en dan bellen voor het ophalen van je bagage, uitchecken, auto laten halen……gaat allemaal wel snel hoor maar laag motelletje met auto voor de deur, heerlijk! Je kan dan zelf bepalen wat je uit de auto haalt en wanneer en ook makkelijker als je weg wil met de auto! Maar nogmaals, Las Vegas was weer heel gaaf!

Vanaf Las Vegas rijden we naar Needles waar we gaan beginnen aan de Route 66. We tanken en halen ijs in één van de voorstadje van Las Vegas en besloten hier spontaan om eerst naar Kingman in Arizona te rijden en van daar af naar Needles. Niets veranderlijker dan Willem en Monique!! We rijden dus wederom over de Hoover Dam, wisten we gisteren ook niet, en vlak daarna zitten we in Arizona. Het is dus tijdelijk een uurtje vroeger! Bij Dolan Springs zagen we een auto sloperij en we konden een aantal hele gave auto’s zien. Toch weer even stoppen en foto’s maken, weliswaar weer door een hek maar toch weer leuke plaatjes.

Van een afstand zagen we de rook al van de branden die door blikseminslag waren ontstaan in de Kingman area. Je zag een rare donkere lucht door alle rook. We hadden al op het journaal gehoord dat er veel “wild fires” waren, ook bij Phoenix. Daar zijn 19 brandweermannen om het leven gekomen, vreselijk en ze waren ook allemaal nog zo jong, gemiddelde leeftijd was 22 jaar! In Kingman zijn we even in het Powerhouse Route 66 Information Center geweest en hebben daarna bij Mr. D’z, een leuke diner, een heerlijke milkshake gedronken en wat gegeten.

Wij hadden waarschijnlijk ook last van de branden want we wilden via Cool Springs en Oatman, dus over de Route 66, naar Needles rijden. We konden Cool Springs bereiken, was heel gaaf om dit weer te zien al was de eigenaar helaas niet aanwezig. Was erg jammer, hij wil zo graag dat Willem ook een maquette maakt van zijn pand. Veel foto’s gemaakt nu dus wie weet! We konden ook Ed’s Camp nog bekijken en daarna zijn we terug gegaan want de weg was voor Oatman geblokkeerd. Weten niet of dat ook door die branden kwam maar was wel vervelend. Moesten een heel eind terug en dan via de I-40, de snelweg.

We komen weer in Californië en kort daarna zien een afslag naar de Route 66, die pakken we natuurlijk! Helaas, na een klein stukje is het ineens op het ho-ijzer trappen want de weg houdt op. Er is een enorme berg oud asfalt en een grote leegte naar de overkant. We zijn bij Topock en daar zou een oude brug zijn, misschien heeft die hier wel gelegen. Dat kunnen we ons niet meer herinneren, we zijn hier een aantal jaar geleden al eens geweest. Dus weer terug naar de I-40 tot 4,5 mijl voor Needles. Daar zien we weer een afslag en ja, nu gaat het wel goed en komen we via de Route 66 in Needles aan.

In Needles doen ze best veel om de Route 66 te laten zien, er zijn veel muurschilderingen, hotels en motels, winkels en garage die leuke signs hebben en er zijn ook regelmatig Route 66 signs op het wegdek te vinden. Needles was vroeger een pleisterplaats van mijnwerkers en spoorwegbouwers, jagers en ranchers. Needles is één van de oudste nederzettingen in de Mojave-woestijn en trouwens ook één van de heetste stadjes in de VS. Het is ruim 43 graden en het is al laat in de middag!

We schieten niet echt op want we stoppen weer om de 100 meter om foto’s te maken. Maar uiteindelijk komen we bij het hotel, een Best Western. Gelukkig weer een kamer beneden en die ziet er ook heel goed uit. Toen we gegeten hadden in het Juice’s Famous River Café zagen we dat er een aantal brandweerlui ook in dit hotel sliepen. Misschien waren die ook wel aan het blussen geweest in de Black Mountains! Nu nog even het Bagdad Café verder in elkaar zetten want daar komen we morgen langs en dan…….slapen, was weer een lange maar gave en warme dag!Bekijk hier de foto's!

5 opmerkingen:

 1. Hey Mowi, Niek en ik lezen alles wat jullie plaatsen dus jullie doen het niet voor niets hoor. Leuk om zo een beetje mee te reizen. Wat een tegenslag vandaag en dat in die warmte raar dat de weg ineens ophoudt en niet aangegeven is maar nu weer even uitrusten en ben benieuwd wat ze morgen zeggen van de maquette. Sterkte verder met de warmte knuffel Niek en Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Monique,

  allereerst dank voor je sms'je. heel attent van je, zo ver van huis nog aan mijn verjaardag denken!
  Ik heb de draad weer opgepakt van het lezen, dit weekend is er vanwege drukke zaken (familiebezoek, eindexamenfeestje) niet veel van gekomen. Ik hoop dat het Bagdad cafe in de smaak gevallen is!
  Groeten,

  Lucia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou Willem & Monique,
  In antwoord op het schrijven bij de laatste mail het volgende;
  Ik heb groot respect voor jullie zelf-discipline om élke dag (ook als je er even geen zin in hebt) toch maar weer jullie blog (ons dus !) te voorzien van informatie, gegevens, foto's etc. PETJE AF HOOR !!!!
  Afgezien van het feit dat ik het niet zou kunnen (ben niet zo handig met computers etc.) denk ik niet dat ik het zou doen want ik kom sowieso altijd al tijd tekort (structureel). Heb iedere dag moeite om alles weer in 24 uur gepropt te krijgen. M.a.w. wij waarderen het héél erg en begrijpen het ook heel goed als jullie volgend jaar besluiten om het niet meer te doen. Misschien is een afgeslankt gebeuren iets ?
  Dit jaar hebben jullie natuurlijk ook nog te maken met Monique's ziekte. Monique, ik heb groot respect voor je "ballen" en dat bedoel ik super, super positief ! Weet enigszins hoe het is door de ziekte van Geertje. Daarom dubbel respect en ook jij bent geen klaag-type. Ik denk dat dat ook de beste instelling is maar dat verandert niets aan al het gedoe en je moet 't toch wel elke dag kunnen opbrengen. Erg knap hoe jullie toch maximaal genieten van jullie favoriete vakantieland waar jullie ook elk jaar zo ontzettend naar toe leven!
  Willem, ik weet zeker dat jij Monique in alles ook maximaal steunt want je moet 't toch samen doen.
  Ik weet dat dit nogal cliché-matig klinkt maar soms is het moeilijk om het anders te verwoorden.
  Jullie zijn nu de Route "weer" opgedoken en lopen natuurlijk weer gelijk tegen de verrassingen aan die wij ook hadden (Road ends etc. meestal zonder aankondiging!). Dus .....weer terug, stukje snelweg en weer proberen. Soms 3x achter elkaar. Wij hebben toen bij Kingman de Route (moeten) verlaten om naar Las Vegas, Death Valley, Yosemite etc. etc. te kunnen gaan. Needles is dus (nog) onbekend terrein. Bij Mr. D'z heb ik ook 'n heerlijke chocolade shake genomen en in 't Powerhouse nog wat souvenirs gekocht voor het thuisfront. In 't Bagdad Café zijn jullie ongetwijfeld met open armen ontvangen, we horen (lezen) de reacties wel. Tot zover dit relaas.

  Hang on !

  Groetjes,
  Cees en Geertje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi MoWi,

  Hier ook een trouwe lezer :-).

  Vreselijk die branden en al die omgekomen brandweermannen.

  Hoop dat t schaalmodel lukt. (alle vertrouwen in). Wat gaat de tijd toch snel hè. Nog een weekje en jullie vakantie is alweer voorbij. Gelukkig kunnen jullie thuis nog even bijkomen. Is volgens mij hard nodig dit jaar.

  Geniet van jullie week !!!

  Groetjes,
  Lia en de 4x M xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waar zijn die foto's nou toch? Geintje!!

  Succes morgen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen