Dag 09 Lee Vining - El Portal

Find more about Weather in El Portal, CA

Yosemite National Park, CA

Verslag:
We hebben vanmorgen eerst lekker ontbeten bij het Garden House Café wat bij het hotel lag. We werden daar nog aangesproken door een man, zijn ouders kwamen uit Nederland maar hij was hier geboren en getrouwd met een vrouw uit San Francisco. Hij sprak nog erg goed Nederlands met af en toe een beetje Engels er tussendoor. Vervolgens tank weer volgegooid en op pad.

We waren al bijna de Tioga Pass Road op gereden toen we besloten om nog even naar Mono Lake te rijden, en dat was maar goed ook! Willem zag een zijweggetje en toen ineens zagen we staan dat hier de South Tufa Area was. En zoals ik op internet had gevonden, waren hier de mooiste tufa’s (kalksteentorens) te zien. Het was echt schitterend wat we hier zagen, hele grote tufa’s in het water maar ook op het land. En er waren ontzettend veel vogels te zien ook. Echt geweldig dat we dit gezien hebben, de natuur kan toch maar wonderlijke dingen creëren.

We rijden dan nu echt naar Yosemite National Park via de Tioga Pass Entrance. De Tioga Road loopt van oost naar west door het park en is de hoogst gelegen weg in de VS. We hebben alleen de pech dat toen we Yosemite inreden, het begon te regenen en dat is het helaas ook zo goed als de hele dag blijven doen! Maar goed, het is een ontzettend mooie weg om te rijden. Je komt langs mooie weiden, grote meren, watervallen waaronder twee van de hoogste ter wereld en enorm hoge bergen.

Soms is het bijna droog en kunnen we de auto uit om van het uitzicht te genieten. De Yosemite Valley waar we komen voor we naar ons motel gaan, is een door een gletsjer gevormde vallei met aan de ene kant Half Dome (een 670 m hoge rots, de steilste in de VS) en aan de andere kant El Capitan, een 900 m hoog blok graniet. Het was weer droog dus we konden hier even goed kijken. Er was wel wat laag hangende bewolking maar we konden ze toch redelijk goed zien.

Het reeds geboekte motel in El Portal is heel leuk, het is een vrij groot complex met allemaal units van twee verdiepingen. Midden tussen de bergen en op een restaurant, een bar en gift shop na is er niets. We vinden dat helemaal niet erg, het is hier prachtig en gelukkig ook niet koud meer. Het is ongeveer 18 graden dus best uit te houden. We konden tot ’s avonds laat buiten zitten zonder te bibberen!Bekijk hier de foto's!

7 opmerkingen:

 1. Nou dat was weer een geweldige dag voor jullie wat een foto's. Die tufa's echt een heel bizar gezicht en ondanks de regen prachtige foto's in yosemite park. Thanks weer voor het meekijken.

  Knuffel Niek en Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was inderdaad erg mooi en we hebben gelukkig nog het één en ander kunnen bekijken. 's Middags is Monique kapot...

   Verwijderen
 2. Kalksteentorens ? Hoe worden die dingen gevormd? Echt wel bizar !
  Tioga Pass Entrance. Volgens mij hebben wij die toen ook genomen.
  Wij zijn helaas maar 2x kort gestopt omdat Reiny z'n schema wilde halen.

  Lekker hé, buiten zitten zonder te bibberen !
  Biertje en/of wijntje erbij en maar stilletjes genieten van het moment.
  En dat noemen we dan vakantie.
  Eigenlijk moeten we dat het hele jaar doen, of niet ?

  Ga door met genieten,

  Groetjes,
  Cees en Geertje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Cees ik weet zeker dat jij ook nog een hele hoop mooie dingen gaat zien (op de motor). Wij zijn nu ook al aardig op weg richting Route 66.

   Verwijderen
 3. Mooie Tufa's.
  Maar goed dat jullie nog ff zijn gaan kijken.
  Die had je echt niet willen missen hoor.
  Wel erg jammer van de regen.

  Grtjzzz Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Door die regen was het wel lekker koel, is nu wel wat anders...

   Verwijderen