Dag 10 El Portal - Lone Pine

Find more about Weather in Lone Pine, CAVerslag:
We staan vandaag vroeg op want vandaag hebben we een wat langere rit voor de boeg. Geen ontbijt hier dus na het uitchecken rijden we naar een winkel die 6 mijl verderop ligt. Hier halen we lekkere dingen voor onderweg, ze hebben hier heel veel verse dingen. Ongelooflijk, want het is in ‘the middle of nowhere’. Moeten haast wel veel zelf maken! We rijden al heel vroeg Yosemite weer in en als we net de Tioga Pass Road oprijden, begint het weer te regenen. Niet echt hard, meer zo’n miezer regentje, maar toch niet fijn!

We rijden dezelfde weg terug als gisteren maar dat kwam gewoonweg voor de route beter uit. Af en toe komt de zon er een beetje door en op een gegeven moment is het droog en wonder boven wonder, bleef dat het ook! De Tioga Road is zo onwijs mooi en je hebt soms geweldige uitzichtpunten. We kunnen nu gelukkig wat meer foto’s maken als gisteren! Bij de Tuolumne Meadows zagen we ineens drie Mule Deers lekker staan grazen. Natuurlijk gelijk de auto geparkeerd en foto’s gaan maken. Ze lieten ons aardig dichtbij komen en ze renden ook niet weg maar liepen op hun gemak een stukje verder bij ons vandaan. Helemaal geweldig!

Nog ruim voor de middag rijden we Yosemite uit. Nu op weg naar Lone Pine, een rit van ca. drie uur over de US-395. Wij doen er natuurlijk langer over want we stoppen heel vaak! Maar dat geeft niets, we hebben vakantie. In Mammoth Lake is de eerste stop, we kijken hier even bij Schat’s Bakery. Deze zaak is van een Nederlander die in 1957 vanuit Utrecht naar de USA is geëmigreerd. Hij heeft ondertussen meerder zaken, zoals bijvoorbeeld ook in Bishop waar we ook langs komen. En we zien een McDonald’s en jullie raden nooit wat we hier gehaald hebben!!

In Bishop zagen we inderdaad weer een Schat’s Bakery, dit is de eerste zaak die hij heeft geopend en het is ook een hele leuke zaak. We hebben hier bij de Kmart even lopen rondkijken en een paar T-shirts voor Willem gekocht en een spijkerbroek voor mij. Is een stuk goedkoper als bij ons en het is echt geen slechte kwaliteit. Bekende merken zijn hier ook veel voordeliger. En toen door naar Lone Pine waar we laat in de middag aankomen. Lone Pine ziet er leuk uit, niet heel groot maar we zien al gelijk diverse eetgelegenheden. Dat is heel belangrijk, je moet een beetje keus hebben!

Het motel, een Best Western, is prima. Alle kamers zijn hier beneden en onze kamer ziet er echt heel goed uit. Heerlijk ruim en ja, toch wat extra comfort, prijs-kwaliteit verhouding is erg goed! En....een internetverbinding, die hadden we gisteren niet! We hebben dus eerst even het verslag van gisteren geplaatst. Daarna lekker gegeten bij Seasons. De temperatuur is nu trouwens een stuk hoger dan de afgelopen dagen. We zijn vandaag van 8 graden naar 35,5 graden gegaan, een heel verschil!!Bekijk hier de foto's!

7 opmerkingen:

 1. Die bakery, wat ziet die er leuk uit. Mooie foto s weer :-). En fijn dat t iets warmer dan acht graden is geworden. Geniet ervan.

  Gr. Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weer een erg mooi park zeg en apart die gladde bergen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was daar heel erg mooi Ron, er zijn daar veel bekende Western opgenomen.

   Verwijderen
 3. Het was vandaag 39 graden Lia en morgen gaan we naar Death Valley dus ik denk dat we dan weer verlangen naar die 8 graden...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. MoWi, dat zijn weer mooie foto's en een leuk Schat verhaal, geniet lekker verder, groetjes MIBO

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi MoWi,

  Ik ben gelijk in de "oude" foto's (2011) gedoken en ja hoor !!!
  In Bischop vanuit de rijdende auto (ook) 'n foto geschoten van Schat's Bakerij. Soms staat 't met 2 K's, gewoon de Hollandse spelling.Toen wij op Aruba woonden was daar ook 'n echte Hollandse Bakker gekomen en daar stond je zaterdag's gewoon in de rij om brood te kunnen kopen.

  Wat fijn dat jullie toch nog droog weer hebben gekregen op de Tioga Road, hebben jullie gewoon verdiend!
  En vaak stoppen, dat is pas vakantie! Had ik ook moeten doen weet ik nu !
  En wat hebben jullie gehaald in McDonald????? Ben nu wel nieuwsgierig ?
  Hoor 't wel OK
  Ga lekker door met genieten, je leeft maar 1 keer !

  Groetjes,
  Cees en Geertje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Cees wij halen in de USA bij de McDonald altijd een Frape Mocca, niets bijzonders, gewoon gemalen ijs met mocca smaak een beetje chocolade en slagroom. Maar die vinden wij zo lekker en in Nederland verkopen ze dat niet...

  BeantwoordenVerwijderen