Dag 18 Barstow - Victorville

Find more about Weather in Victorville, CA 
 
 

Elmer's BottleTree Ranch

Verslag:
Vanmorgen kijken we eerst een beetje in Barstow rond. Er is een McDonald’s hier waar we gisteravond even wat hadden gegeten. Deze McDonald’s is gevestigd in een oud treinstation. We hebben hier even wat foto’s gemaakt, ziet er echt heel leuk uit. Er staan ook allerlei treinen en zelfs een McDonald’s watertoren. Er zit een Panda Express naast en we zien dat dit allemaal winkeltjes zijn. Wij konden hier nog lekker rustig rond kijken omdat we vroeg waren. Maar toen we weg gingen kwamen er busladingen aan met toeristen, veel Japanners, die allemaal hier naar binnen wilden. Dus wij waren op tijd weg!

Verder is de Main Street een typische voorstadstrip. Pas als je de stad weer uitrijdt, ontdek je een paar oudere reclameborden en etablissementen. Maar die gaan dan ook allemaal op de foto dus regelmatig stoppen we al is dat soms moeilijk want het is best druk hier. Er is hier ook een Route 66 Museum wat is gevestigd in een oud Harvey House. Dat wilden we bekijken maar helaas, gesloten! Het museum is alleen van vrijdag tot en met zondag geopend. Maar gelukkig is het wel een heel mooi gebouw waar ook een spoorwegmuseum in is gevestigd. Er staan op het terrein een paar leuke oude locomotieven.

En dan nog een stukje ongerepte woestenij ter hoogte van de Mojave River met af en toe een kleiner plaatsje waar ook veel leegstand was. We zagen veel huizen en bedrijfjes die op instorten stonden. Tussen Helendale en Oro Grande hebben we lopen genieten op de Bottle Tree Ranch. Elmer Long is in 2000 begonnen met het bouwen van zijn flessenbomen. Hij werkte toen nog in een grote cementfabriek maar zocht iets om de tijd te verdrijven als hij met pensioen ging in 2002. Het idee is niet van hem maar van een andere inwoner die een paar flessenbomen op zijn terrein had staan.

Hij en zijn vader hadden al jaren flessen verzameld en tijdens tochten in de woestijn hadden ze ook veel oude attributen en zo verzameld die ze vonden in verlaten panden. De eerste flessenbomen die hij maakte waren van hout maar later is hij ze gaan maken van metaal. Allerlei kleuren flessen van uiteenlopende maten zijn gebruikt en bovenop zie je elke keer andere dingen. Oude schrijfmachines, kassa’s, antieke wielen, legerhelmen, cowboy attributen en ga zo maar door. Het is echt een unieke attractie die je zeker moet bekijken als je hier in de buurt bent. Helaas was Elmer niet aanwezig, hadden we graag willen spreken.

Hier en daar nog een fotootje onderweg maar dan zijn we vroeg in de middag in Victorville. Het Route 66 Museum is snel gevonden maar wat schetst onze verbazing…..het is gesloten. We hadden toch echt afgesproken op 3 juli dus we waren best pissig (nog zacht uitgedrukt!). Nog geprobeerd om te bellen maar we kregen een antwoordapparaat. De vrouw met wie we contact hadden gehad heeft ons niet haar nummer gegeven dus konden haar niet bereiken. We zijn maar een hotel gaan zoeken. We vonden er snel een en op de kamer gelijk computer aangezet en geprobeerd om via hun site contact te krijgen. Ook op facebook gezet maar geen reactie van het museum.

We hebben er nu echt spijt van dat we het model niet aan het Bagdad Cafe hebben verkocht. Die wilden hem dolgraag hebben. We gaan morgenochtend nog even langs het museum maar als ze dan niet open zijn (4th of July) dan geven we hem vrijdag af bij iemand die we kennen via facebook maar de lol is er wel een beetje af voor ons!


Bekijk hier de foto's!

12 opmerkingen:

 1. Hallo MoWi, inderdaad wat een vreselijke domper voor jullie, zeker als je afgesproken hebt,die mensen snappen niet hoeveel tijd je er in gestoken hebt en dan hebben we het nog niet over het vervoeren van zoiets, dat is ook al een hele toer om het heel aan de andere kant te krijgen. Hopelijk krijgen jullie toch nog contact, maar of het de 4e juli open is, het zou dan voor jullie speciaal open moeten gaan !!! Geniet toch verder, wij doen dat hier vandaan, wat een prachtige foto's maken jullie en nogmaals voor ons heel herkenbaar !!! Groetjes MiBo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het museum was vandaag dus niet open, maar onze contact persoon is uiteindelijk wel gekomen, excuses en een rondleiding.

   Verwijderen
 2. Dat ga je toch niet geloven !
  Dan sta je daar met je Schaalmodel waar ontelbare uren in zijn gaan zitten en is de tent dicht !
  Onbegrijpelijk !
  Er moet ergens iets verkeerd zijn gegaan in de communicatie.
  Hopelijk is inmiddels het "probleem" opgelost (tijdsverschil).

  Probeer toch nog maar maximaal te genieten van de resterende dagen.
  Wij genieten in ieder geval nog steeds heel erg van jullie "Blog" met foto's etc. etc.

  Als mijn tocht met Dries doorgaat, zal ik door jullie tips, vaak willen stoppen.
  Ik weet niet of dat door iedereen gewaardeerd wordt?

  Groetjes,
  Cees en Geertje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Cees het probleem is inmiddels opgelost, gelukkig. Ik denk dat je beter alleen op vakantie kan gaan hahaha.....

   Verwijderen
 3. Hoi,

  Gaaf die flessenbomen.
  Wat een *&%#@* daar van t museum. Kan me voorstellen dat jullie flink de pest in hebben.
  Laat je laatste dagen er niet door verpesten.
  Gr uit Nederland waar t eindelijk mooier weer is :-).

  X Lia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We laten onze laatste dagen zeker niet verpesten en we zijn toe aan wat koelte... Ik hoopte dat in Nederland te kunnen vinden!

   Verwijderen
 4. Hoi,

  Jullie beleven echt wel uiterste deze vakantie zeg.
  Heel vervelend dat er niet iemand te bereiken is van het Museum.
  het zijn weer super euke foto's
  nog veel genieten die laatste dagen.
  Groetjes Paul

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is wel heel vervelend zeg! Even terugrijden naar Bagdad Café, zou ik zeggen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hadden een afspraak met het museum dus dan ga ik hem niet aan een ander verkopen. Terugrijden hadden wij al helemaal geen zin in omdat we door moesten, het volgende hotel(wigwam) was ook al geboekt. Maar alles is goed gekomen, meer straks in het verslag...

   Verwijderen
 6. Hoi hoi,
  Mooi dat het toch nog goed is gekomen !
  Nog veel plezier !
  Grtjzzz Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. poeh balen, fijn dat het toch goed is gekomen.
  Hoop dat ze er blij mee waren. Geniet nog even van jullie laatste dagen.
  Niek en Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen