Dag 13 Death Valley National Park

Find more about Weather in Death Valley, CA


Death Valley, CA

Verslag:
Vandaag gaan we Death Valley verder bekijken. Het is vanochtend om acht uur al 31 graden dus dat beloofd wat vandaag! We reden al vroeg het park in en onze eerste stop was bij Furnace Creek. We zitten hier op -190 feet (= -58 meter) en het is hier al 46 graden. In de General Store hebben we koude ijskoffie gehaald en die lekker in de schaduw opgedronken. We zagen voor Furnace Creek een man staan met een enorme camera en later kwamen we erachter dat hij van Weather Channel was. We kwamen hem op allerlei plaatsen tegen. En er waren meer cameramensen in het park. Is allemaal voor het te verwachten hitterecord van dit weekend. Het record staat op 56,7 graden maar er is twijfel of dit verbroken zal worden.

Vervolgens rijden we door naar het Badwater Basin. Als je er naar toe rijdt, dan rij je al langs een enorme zoutvlakte. De beste plek om deze zoutvlakte te bekijken is bij het Badwater Basin. Er zijn hier een aantal vlonders aangelegd waardoor je er makkelijk een stukje in kan lopen. Op een bordje staat aangegeven dat het Badwater Basin zich op 85,5 meter beneden zeeniveau bevindt; het exacte laagste punt (86 meter) ligt echter niet op deze plek, maar enkele kilometers verder op de vlakte. Het is het laagste punt op het westelijk halfrond. Ergens op de rotswand naast de weg is een bordje aangebracht, waarop het SEA LEVEL wordt aangegeven. In het Badwater Basin vormt zich na een regenbui een groot en heel ondiep meer. Het gebied droogt nooit helemaal op, er leeft hier zelfs een unieke vissoort, de Death Valley pupfish.

Bij Badwater zagen we trouwens weer de cameraman van Weather Channel en die was een man aan het interviewen. Heel leuk was dat die man een hond bij zich had met schoentjes aan. Heel slim want de grond is hier zo heet dat je er volgens ons gewoon een eitje op kan bakken! Jammer dat we géén eieren bij ons hebben om het te proberen. We rijden weer terug en komen dan bij een onverharde weg van ruim 1 mijl lang. Aan het eind ervan is Devil's Golf Course, een uitgestrekte vlakte zonder plantengroei. De oppervlakte is scherp en erg ongelijk, vol met holtes en zoutpilaren die soms wel 30 centimeter hoog zijn. Een heel vreemd gebied om te zien want je kan er alleen naar kijken, er over lopen is onmogelijk.

Weer verderop begint een 9 mijl lange eenrichtingsweg genaamd de Artist’s Drive. De weg is smal, zit vol soms erg scherpe bochten en heeft veel hoogteverschillen. Je ziet hier rotsen in allerlei kleuren (roze, groen, paars, bruin, zwart), bewijsstukken van de meest heftige vulkanische activiteiten die in Death Valley hebben plaatsgevonden. De meest fotogenieke plek is Artist's Palette, je ziet hier zoals de naam al doet vermoeden, een palet aan kleuren in de bergen. Het is echt geweldig mooi! Tijdens het laatste gedeelte van de rit gaat de weg vooral omhoog, worden de bergen steeds zwarter en heb je een prachtig uitzicht over de zoutvlakte in het westen. Ondanks de hitte hebben we toch nog wel veel gezien van Death Valley. Ik heb niet alles omschreven, alleen een paar highlights. Het is een wonderlijke en mooie omgeving.

We zijn hierna terug gegaan naar Beatty en hebben hier een beetje rond gekeken. Het is een heel klein stadje en wij vonden het een erg vreemd stadje. Er stonden maar twee normale huizen en voor de rest was het net een kamp. Allemaal een soort woonwagens en ook veel dichtgetimmerde woningen en winkels. En de hoofdweg zag er redelijk uit maar als je zijstraten inging dan lag er ook veel rommel. Er zijn hier dan wel een paar motels maar een normale supermarkt is niet te vinden. Er was een tankstation waar ze wat hadden en een soort supermarkt-keet op een RV-camping maar die was meer dicht dan open! Maar ons motel was prima en eten bij Denny’s was ook heerlijk.

Nabrander: in Death Valley zagen we constant testauto’s rondrijden, hybride wagens. We zijn er een stuk of vijf tegengekomen. En Death Valley wordt ook gebruikt als testgebied voor straaljagers. Gisteren schrokken we ons rot toen er één heel laag overvloog, wat een herrie!!! Tot slot; de hoogste temperatuur vandaag was 50,6 graden, niet normaal hé!!!Bekijk hier de foto's!

5 opmerkingen:

 1. Wat een temperatuur ! Maar wat een prachtig gebied !
  Wat een vreemde autotjes :-).
  Doe rustig aan in die hitte !

  Gr. Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. HOi, Jullie hebben het weer fijn getroffen met die hitte, maar niet heus.
  Toch weer veel gezien hoor. Leuk dat het Wheather Channel er ook was.
  En die test auto's zijn erg gaaf.
  Doeg Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi wat een bijzonder gebied daar en warm, maarre wat doet dat beestje in die struik???? Leuk die foto's van die hond met schoentjes. knuffel van Niek en Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo MoWi,
  Net als Niek en Jacqueline was mij de "knuffel" ook opgevallen.
  Niet echt 'n bewoner van Death Valley? HaHa....
  Wel erg leuk geplaatst, geeft de foto sowieso een extra dimensie.
  Jullie zullen inmiddels wel in Las Vegas zijn gearriveerd waar de airco's op volle toeren draaien.
  Ook zo'n stad die nooit slaapt.
  Ik heb morgen m'n "Cars and Stripes" Toertocht & Meeting op de Waalkade in Nijmegen.
  Vorig jaar helemaal weg geregend maar dit jaar is 't "Weer" weer OK.
  Ik hoop op een grote verscheidenheid in modellen, bouwjaren en uitvoeringen.
  Zal jullie de foto's laten zien als jullie er weer zijn.
  Dus jullie gaan weer lekker door met genieten, fotograferen, verslaan, etc.
  Have Fun!

  Groetjes,
  Cees

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bizarre omgeving daar zeg,maar wel gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen