Dag 17 Needles - Barstow

Find more about Weather in Barstow, CA

Bagdad Cafe, Newberry Springs CA

Verslag:
Na een ontbijt, wat heel goed was, in het Juicy’s Famous River Café, checken we uit en gaan we eerst tanken, ijs en water halen. Buiten Needles loopt de weg de gevreesde Mojave-woestijn in. Het is zonder twijfel het eenzaamste en meest afgelegen stuk van de hele route. Goffs, Fenner, Essex, deze plaatsjes brengen daar geen verandering in! Mijlen in de omtrek is niets anders te zien dan woestijn. Een paar zoutmeren glinsteren in de zon terwijl de dikke bergklompen aan groot uitgevallen porties chocolade-ijs doen denken. De zoutmeren worden opgevolgd door zwarte kraters die net als de lavavelden wijzen op de vulkanische oorsprong van de Mojave-woestijn.

We schrokken er van hoe Goffs General Store er uit zag. Toen we hier in 2005 waren, stond er nog een mooi gebouw. Nu was het echt zwaar toegetakeld en half leeg geplunderd. We hebben hier lekker lopen rondstruinen. Je kon nu wel overal binnen komen wat dan ook wel weer leuk was. Maar het is echt eeuwig zonde dat ze dit mooie gebouw zo laten vervallen! In Essex is de laatste mogelijkheid om te tanken tot aan Roy’s in Amboy. We hoeven niet te tanken maar gaan wel even wat koude cola halen en ik vind hier een echt geweldig T-shirt. Voor heren zijn er genoeg te vinden overal maar niet voor dames. Ben er helemaal blij mee!

Roy’s in Amboy is ook heel gaaf, de sign is geweldig. Ook hier zijn we naar binnen gegaan in het café. Het is alles bij elkaar een heel groot complex bestaande uit een motel, café en benzinestation. Het motel is gesloten maar voor de rest is het nog open. We raakten hier aan de praat met Kevin, niet de eigenaar maar hij werkte hier heel veel. Er hingen veel foto’s en hij vertelde dat die van hem waren. Er waren er een paar van Pete Morris en dat is een vriend van ons op facebook. Hij plaats iedere dag een schilderij wat hij gemaakt heeft. Toen we dat vertelden, liep hij naar achteren om nog een paar van Pete’s werken te halen. Heel gaaf, we kregen er één van hem!

We lieten hem het model van het Bagdad Café zien en hij vond hem geweldig! Hij vertelde dat een deel van de clip van Armin van Buuren hier is opgenomen en dat de Mustang in die clip stond te tanken bij een diesel pomp. Een Mustang die diesel tankt…..hilarisch! We hadden de cd van Armin liggen en die hebben we aan hem gegeven, was hij heel blij mee. We hoorden ook van hem dat de spits van het kerkje tegenover Roy’s eraf was, was gebeurt door een slechte wind. En hij vertelde ons waar de begraafplaats was maar hij zei dat hij dat bijna tegen niemand vertelde omdat hij geen vandalisme wilde. We zijn er uiteraard even gaan kijken, heel goed verzorgd, klein en lieflijk begraafplaatsje.

In Ludlow zagen we dat dit ook al een halve ghost town was, veel leegstaande, vervallen en dichtgetimmerde gebouwen. Het enige wat er wel goed uit zag was een coffee shop en een tankstation. Het motel wat er was zag er nou ook niet zo aanlokkelijk uit. We hebben dus alleen wat te drinken en eten gehaald en besloten om door te rijden naar Barstow waar de keus veel groter was. Maar…..we komen dan eerst langs Newberry Springs waar het Bagdad Café is. En dat gaat wel even tijd kosten maar ja, het maakt ook niets uit hoe laat we in Barstow zijn! We hebben morgen dan ruimschoots de tijd om daar rond te kijken voor we naar Victorville gaan.

Was heel gaaf om het Bagdad Café live te zien en we zagen nu dat Willem van de foto’s af het schaalmodel zo goed gemaakt had! We gingen naar binnen en helaas was de eigenaresse niet aanwezig. Die was aan het winkelen in Barstow. De man die er wel was, liep met Willem naar buiten om naar het model te kijken en die vond hem zeer gedetailleerd. Willem heeft het model later naar binnen gehaald en er zat nog iemand en die vond hem awesome and very detailed! Ging gelijk foto’s maken met zijn gsm.

Er kwamen iets later nog een man en een vrouw binnen en die man zei: “when Andrea (Andrea Pruett, de eigenaresse) sees that, she definitely wants to have it”. Hij zei ook dat hij nog nooit zo’n goede maquette van het café had gezien, heel leuk om te horen. We hadden al verteld dat dit model naar het Route 66 Museum in Victorville ging maar hij ging haar toch bellen en Willem heeft haar ook nog gesproken. Ze wou het model kopen en zei dat er zoveel mensen van over de hele wereld naar het Bagdad Café kwamen, dat dit eigenlijk ook een museum was. Kan helaas niet want we hebben dit model al gedoneerd aan het museum in Victorville en ze verwachten ons morgen. We sturen wel foto’s en ze kunnen in Victorville gaan kijken.

We kwamen pas laat aan in Barstow maar vonden snel een hotel, het Best Western Plus Desert Villa Inn. We zijn toch tot de ontdekking gekomen dat de Best Western hotels/motels net even wat beter zijn dan de andere ketens. De kamers zijn ruim en schoon en zoals ik al eerder zei, prijs-kwaliteit verhouding is zeer goed. We hebben geen honger en halen alleen een klein hapje en een Mocha Frappé bij de McDonald’s. Weer een mooie dag vandaag, nog wel heet, 47 graden en een harde wind. We zijn aardig gezandstraald!
 
 

Bekijk hier de foto's!

4 opmerkingen:

 1. Wat maken jullie toch een fantastische reis. Nu nog wat modellen maken en verkopen. Eric

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi hoi,

  Ondanks de hitte toch weer op veel leuke plaatsen geweest.
  En ze natuurlijk ook weer vast gelegd op de foto's.
  Leuk hoor !
  Veel plezier in Victorville morgen in het museum.

  Grtjzzz Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeetje wat een gave foto's weer, en dat ze in het Bagdad Cafe je maquette wilde kopen vindt ik niet zo raar :-) leuk dat jullie hem konden laten zien daar. hey Monique was wel benieuwd naar je t-shirt wat je gevonden had geen foto daarvan. En een schilderij gekregen jullie boffen maar, grappig dat jullie zo iemand tegenkomen die je dan weer kent van face-book. Knuffel Niek en Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen